Jan 31, 2019

Ce iti aduce psihoterapia?

Pentru cei care se întreabă ce le aduce psihoterapia: nu foarte multe și mai trebuie să și depui efort, să treci printr-un proces care te pune față în față cu tine, dincolo de imaginea pe care o au ceilalți despre tine, dincolo de limitele pe care societatea le aseaza. Este un proces dureros dar din care cei care au curajul sa mearga pana la capat ies forjati, întăriți. Oțeliți. Psihoterapia nu îți aduce foarte multe, dar îți aduce mult.
Ceea ce se petrece este aproape magic.
În fond și definitiv, nu faci altceva decât să vorbești despre aceleași lucruri pe care le știi de mult timp, nu-i așa?
Și totuși, în acea oră de psihoterapie, o dată pe săptămână, un om te însoțește într-o călătorie către tine însuți, într-o călătorie în care te vezi pe tine așa cum ești! Nu așa cum crezi că ești, nu așa cum te temi că ești, nu așa cum ai învățat că ești.. Ci pur și simplu, așa cum ești.
"Nu pot spune cu precizie ce s-a petrecut. Pur și simplu, am expus un lucru, l-am scuturat și l-am sucit, iar când l-am pus la loc, m-am simțit mai bine. E puțin frustrant, fiindcă aș vrea să știu exact ce se petrece."
"E aproape de neînțeles. Am încercat să înțeleg cum s-a întâmplat. Pare complicat - ca și cum eu am făcut asta, dar nu aș fi putut face asta fără tine."
"Știu că s-a întâmplat dar nu îmi dau seama cum. Simt că eu am făcut toată munca, dar schimbarea s-a produs doar după ce am venit aici, nu și înainte."
"Ai fost aici, lângă mine. M-ai susținut așa cum nu a mai făcut-o nimeni înainte. Ai avut încredere în mine când eu însumi nu mai aveam. M-ai acceptat așa cum nici chiar eu nu reușeam să mă accept. Am învățat de la tine să fiu în relație cu mine însămi în mod natural, într-un mod blând și curajos. Am învățat că sunt și eu doar un om și am învățat să mă privesc pe mine însămi astfel."
Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale unui cabinet de psihoterapie ai acum ocazia să afli.

Pentru a afla mai multe detalii, imi poti scrie la dragos.geamana@agorapdi.ro

Pentru a te programa la o sedinta de consiliere sau psihoterapie, ma poti contacta la tel. 0722609530

Inapoi