Mar 4, 2021

Despre tratamentele medicale obligatorii

“Le voi îndruma îngrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cât mă vor ajuta puterile şi mintea, şi mă voi feri să le fac orice rău şi orice nedreptate.”

 

Democrația nu are legătură cu cine are dreptate sau nu! Democrația are legătură cu modalitatea prin care noi, o comunitate, stabilește cine are dreptate și cine nu.
De câte ori se vorbește de tratamente medicale forțate am o strângere de inimă. Cu atât mai mult atunci când se vorbește despre tratamente medicale forțate în masă iar cei care vorbesc sunt indivizi care au putere politică.

In cazuri individuale, atunci când este constatată lipsa de discernământ, uneori tratamentele obligatorii sunt necesare. Dar niciodată nu este acceptabil să fie încălcat sau să li se solicite medicilor să încalce în vreun fel Jurământul lui Hipocrate: https://spcm.ro/utile-diverse/juramantul-lui-hipocrate/

Aceste tratamente trebuie să fie la decizia medicilor, nu a politicienilor.

Dacă vorbim despre tratamente medicale obligatorii în masă, se ridică semne de întrebare foarte grave. Vaccinurile, ca orice alt medicament sau tratament medical implică existența unor efecte adverse care, în funcție de vaccin, pot merge de la inflamații locale până la paralizii sau deces.


Discuțiile medicale ar trebui purtate de specialiști, care ar trebui să informeze cetățenii cu privire la toate aspectele privind vaccinarea, fără teama că s-ar produce o isterie de masă împotriva vaccinării în cazul în care sunt livrate toate informațiile.


Din punct de vedere politic, însă, discuția este mult mai importantă pentru că la o privire simplistă avem de a face cu politicieni care susțin vaccinarea obligatorie și politicieni care nu suștin vaccinarea obligatorie.

Dar mai profund, avem de a face cu politicieni care văd și tratează cetățeanul ca partener și tind să evite obligarea cetățenilor prin acte politice, iar pe de altă parte, avem de a face cu politicieni care văd și tratează cetățeanul ca pe o turmă care trebuie condusă, păcălita și forțată să adopte comportamente pentru un bine comun care nu de puține ori s-a dovedit iluzoriu în ultimii zeci de ani.

Dacă în primul caz necesită un efort comun pentru o cauză comună, în cel de al doilea caz este mult mai simplu pentru politicieni: manipulează și forțează electoratul făcând uz de puterea politică.

Inapoi