Apr 15, 2020

Ce fel de conspiratie este asta?

Am ascultat declarația de presă a Ministrului Mediului privind exploatările forestiere pe durata stării de urgenţă. Am căutat informații despre cele semnalate de Costel Alexe chiar în timp ce îl ascultam și am găsit, printre altele, un raport privind “Pădurile României după 105 ani. Analiza statistică a suprafețelor împădurite” [imaginea 1]*.
În acest raport este precizat că valoarea medie a ponderii suprafețelor cu păduri față de suprafața totală a țării a fost între anii 2014 – 2020 de 26,83 %, având cea mai ridicată valoare a indicatorului studiat pe întreagă perioadă analizată, începând cu anul 1913 și până în prezent.
De asemenea, supriză totală, Romsilva spune că în România crește suprafața împădurită: 'Informaţia că dispar 3 hectare de pădure pe oră, eronată'. "Informaţia că 'dispar' 3 hectare de pădure în fiecare oră este una eronată şi nu are nicio bază ştiinţifică sau oficială. Dacă informaţia ar fi reală, ar însemna că în fiecare an suprafaţa fondului forestier s-ar diminua cu 26.280 de hectare, când în realitate a crescut anual, în medie, cu 7.695,4 hectare.” se arată într-un comunicat de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, care citează datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS). [imaginea 2]*
În acelasi timp, articole despre cum România a pierdut într-un secol peste 10% din suprafaţa cu păduri: cine erau marii proprietari atunci şi cine controlează acum „aurul verde“. Ikea a ajuns al doilea cel mai mare proprietar de păduri, cu 38.000 de hectare. [imaginea 3]* Poate știre falsă.
Dar mai am găsit ceva în aceste căutări. Dacă este adevărat până la urma că este vorba doar despre goană după rating si atenție, atunci este un fenomen extrem de răspândit și nu de azi sau de ieri, ci de foarte mult timp, cu imagini și filmări cu o mulțime de păduri tăiate la ras.
Și nu doar atât, dar dacă este într-adevăr un fenomen extins de fake news, dacă e vorba doar de o campanie împotriva Schweighofer, atunci a contribuit inclusiv actualul ministru al mediului, Costel Alexe, atunci când a preluat conducerea ministerului: “Se taie anual aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, cu 20 de milioane peste cifrele oficiale. Diferența provine din tăieri ilegale. [imaginile 4, 5 și 6]*
M-aș bucura ca situația pădurilor României să fie de fapt cea prezentată de Romsilva și acum și de Costel Alexe și nu cea prezentată de Raportul Inventariului Forestier Național și de ministrul Costel Alexe în noiembrie 2019.
Iată, avem ocazia să lămurim ce ni se întâmplă, pentru că poate să existe o conspirație a jurnaliștilor, politicienilor și activiștilor de mediu, care pentru rating, pentru campanie electorală, respectiv pentru fonduri, mint sistematic și coordonat. Dar poate să existe și o conspirație a politicienilor, a administrației și a unor companii de specialitate prin care cele cele 20 de milioane de metri cubi tăiați ilegal ar putea fi spălate și trecute în circuitul economic legal prin acte de import falsificate.
Și cred ca am ajuns într-un punct care chiar trebuie lămurit integral.
Iar asta poate fi făcut foarte simplu prin verificarea documentelor de import a materialului lemnos din Ucraina, Cehia sau Polonia împreuna cu autoritățile din aceste țări.
https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/669755083780009/?notif_id=1586852300094122&notif_t=live_video

 

Pentru galeria de fotografii:

https://www.facebook.com/DeZeCe/posts/10220504979669895

Inapoi