Apr 12, 2020

Guvernul Romaniei sa se preocupe de agricultura din Romania

Văd că sunt tot felul de oameni preocupați și indignați că alți oameni nu sunt de acord cu plecarea cetățenilor români pentru a munci în agricultură în alte țări europene în timpul stării de urgență și despre cum de fapt este bine că se duc românii să culeagă sparanghel în Germania, că doar ce să facă în România și că oricum sunt mai bine plătiți acolo și au și șanse mai mari să fie tratați cum trebuie dacă se îmbolnăvesc în Germania sau Italia.
Haideți să o spunem simplu și direct.
Datoria guvernului României este să se preocupe de modul în care funcționează agricultura în România, nu de cum funcționează în Germania. De faptul că fermierii români aruncă laptele și legumele pe care nu le pot vinde pe piața românească. Preocuparea guvernului României ar trebui să fie asigurarea condițiilor pentru ca producătorii agricoli români să aibă cum să își distribuie producția, nu cum să furnizăm mână de lucru pentru țările europene. De aceasta din urmă să se preocupe guvernele țărilor respective, inclusiv în România dacă e nevoie, atâta timp cât respecta legile românești în vigoare. Nu putem pretinde că guvernul român nu are ce face legat de unde își vând fermierii români producția agricolă pentru că e piață liberă, după care punem în acțiune resursele statului ca să facilităm plecarea cetățenilor români la muncile câmpului în alte state.
Ce ordonanțe militare sau revizuiri de ordonanțe militare au în vedere miniștrii guvernului României pentru a facilita funcționarea agriculturii în România?
Nu poți să dai ordonanțe militare după care să le încalci pentru că au nevoie partenerii europeni nevoie de culegători de sparanghel și niște afaceriști români de mână de lucru pentru export.
Primul ministru și președintele trebuie să dea niște explicații. Lucrurile nu pot rămâne nelămurite. Nu se pot preface autoritățile statului că nu e nici o problemă și să profite de starea de urgență pentru a tăcea ca morți în păpușoi. Nu este în regulă.
Iar niște anchete legate de aglomerația de pe aeroportul din Cluj nu sunt suficiente. Trebuie explicată bâlbâiala asa
Partea cea mai proastă este că din cauza unor astfel de imbecilități au de câștigat capital electoral cei din PSD. Tot ceea ne mai lipsește este ca la următoarele alegeri să avem din nou guvernare PSD, din nou jafuri din bani publici, din nou bătaie de joc.
Dar nici să lăsăm să treacă nesancționate derapaje ale guvernanților de azi nu avem cum.
Deci, niște explicații vă rog.
Și mai este necesar un răspuns la următoarea întrebare:
Dacă e în regulă să mergi la muncă în Germania, ce poate să nu fie în regulă să mergi la muncă în România?
Cea mai proastă soluție ar fi sa treacă peste aceste incidente ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, ca și cum nu au fost luate decizii contradictorii, ca și cum nu este nimic de explicat.
Datoria guvernului României este sa se preocupe de economia României și de siguranța cetățenilor români. Nu de altceva.
https://www.stiripesurse.ro/revoltator-clauze-injositoare-pentru-muncitorii-romani-care-vor-sa-plece-in-germania_1451795.html

Inapoi