Mar 27, 2020

De ce s-a prabusit comunismul? Si ce legatura are asta cu cantecele pentru copii

De ce s-a prăbușit URSS și ce legătură are asta cu cântecele pentru copii
La începutul anilor 70, Serioja Paramonov, fiul unei femei de serviciu și a unui lăcătuș dintr-o fabrică de seceri și ciocane, era simbolul cântecelor pentru copii în Uniunea Sovietică. Sistemul de identificare și formare a talentelor existent în acea periodă a găsit acest diamant și l-a transformat într-o vedetă din cauza talentului său pe când acesta era în clasa a II-a.
Serioja Paramonov a devenit cunoscut și iubit în întreaga Uniune Sovietică, cântecele sale devenind hituri de când avea vârsta de 10 ani, iar cei mai buni compozitori și poeți ai țării au scris piese special pentru el.
Zece ani mai târziu, până la începutul anilor 80, situația s-a schimbat radical. Ascensiunea sa a fost oprită, iar talentul acestui copil a încetat să mai aibă vreun sens. Ceea ce a contat era numai faptul că era fiul unei femei de serivicu și al unui muncitor dintr-o fabrică.
În anii 80 ecranele TV din Uniunea Sovietică prezentau o mulțime de copii. Toți aceștia copii aveau un lucru în comunsi acesta nu era talentul: erau copiii unor cântăreți cunoscuți. Alla Pugaceva, în 1983, o scoate pe ecranul televizorului pe fiica sa Cristina Orbakaite în piesa „Știți, va mai fi”. În 1986, Mikhail Boiarski îl prezintă pe fiul său, Serghei, deși nu toată lumea a considerat melodia „Dinozaurii” ca fiind un succes.
La sfârșitul anilor 80, Oleg Gazmanov îl aduce pe micile ecrane pe fiul său, Rodion.
Și așa mai departe. Sfârșitul anilor '80 și începutul anilor 90 este timpul copiilor cântăreților consacrați și pe micile ecrane era loc doar pentru ei: Ilona Bronevitskaya, Vladimir Presniakov Jr., Dima Malikov ... Nimeni din cei care nu făceau parte din cercul restrâns al artiștilor sovietici nu avea loc aici. Chiar și unii artiști deja uitați își aduc copii în prim plan, cum ar fi Dașa Oganezova care era fiica lui Leon Oganezov, acompaniatorul lui Vladimir Vinokur.
S-a întâmplat un lucru foarte simplu în acea perioadă - elita pop a dorit să transmită copiilor proprii beneficiile și privilegiile lor. Mediocritatea și lipsa de valoare a copiilor nu a contat nici măcar atunci când era izbitoare. Pur și simplu au încetat să mai lase oameni noi să apară pe ecranele televizoarelor, oricât de talentați ar fi fost. Nu dacă nu făceau parte din cercul restrâns sau dacă nu aveau mulți bani.
Desigur, nu cântăreții au distrus URSS – ei sunt doar exemplul care a fost întotdeauna la vedere. Exact aceeași situație a apărut în toate domeniile de activitate. Și nu este chiar o coincidență că despre armată exista această anecdotă despre nepotul unui general care nu va deveni mareșal pentru că „mareșalul are propriii nepoți”.

De fapt, elita sovietică nu a mai dorit să împartă nimic cu oameni veniți din afara sistemului, oricât de talentați ar fi fost aceștia. Și atunci și-au dorit să mențină în familie privilegiile. Iar din moment ce structura sistemului social comunist îi împiedica să facă acest lucru, au schimbat sistemul social.
Același lucru s-a întâmplat și în România. Acest lucru este din ce în ce mai evident. Acesta este și motivul pentru care Punctul 8 de la Timișoara, care cerea ca cei care au avut funcții în Partidul Comunist, în administrația acestuia și în serviciile secrete comuniste să nu mai facă politică, nu a fost pus în aplicare niciodată.
Dacă ar fi fost pus în aplicare Punctul 8 de la Timișoara la începutul anilor ‘90 ai secolului trecut, foștii nomenclaturiști și securiști nu ar mai fi avut ocazia să construiască sistemul politic și social distorsionat în care trăim astăzi. Nu ar mai fi avut ocazia astăzi să infiltreze și să mânjească orice încercare de schimbare în bine a societății românești.
Seniorul Coposu a făcut o profeție care, din nefericire, s-a adeverit: Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani F.S.N. să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic.
Iar copiii securiștilor și nomenclaturiștilor de ieri sunt cei care controlează astăzi societatea românească din spatele averilor furate.

Sursa de inspirație pentru acest articol: https://patriot-su-rf.ru/blog/43733993879/Pochemu-ruhnul-SSSR-i-pri-chem-zdes-detskaya-pesnya

Inapoi