Sep 2, 2019

Impresii din Dubai. Ce este nevoie pentru a avea o societate prospera

Dubai este un oraș în continuă dezvoltare. Se construiește incredibil, peste tot zgârie nori în construcție, pasaje subterane în construcție, pasaje supraterane de asemenea, drumuri, se înverzesc zone imense cu sisteme de picurare și plante care transformă nisipul în pământ. Orașul este aerisit în sensul în care între cartiere (dacă le pot numi așa) sunt spații imense prin care circuli pe adevărate autostrăzi.
Șeicul care a imaginat dezvoltarea Dubaiului și a Emiratelor a fost un vizionar care și-a transformat țara și națiunea într-un mod pe care nimeni altcineva nu și l-ar fi imaginat.
Înainte să plec spre Dubai am văzut un video pe YouTube în care un emirez îi explica unui nigerian că Nigeria are și ea petrol și că a început exploatarea petrolului cu mult înainte de Dubai. Diferența între Emirate și Nigeria este însă imensă. Iar emirezul explica această diferență extrem de simplu: în Emirate conducătorii au avut o viziune pentru binele emirezilor, și aceasta este prima cauză, iar cea de a doua cauză este corupția autorităților publice din Nigeria, care risipeste averea națiunii în folosul oricui altcuiva decât în folosul cetățenilor. Există însă și o a treia cauză: lipsa unității, a obiectivelor comune, în societatea nigeriană spre deosebire de cea emireză care îsi urmează liderii.
România este o țară extrem de bogată, probabil mai bogată decât Emiratele și Nigeria la un loc: aur, petrol, păduri. Toate acestea sunt risipite de o adunătură de ticăloși imbecili care au pretenția ca i-ar reprezenta pe Români.
Doar cei care își vor propune în mod explicit și vor întreprinde pași clari pentru a stopa risipa și a folosi averea națională în interesul cetățenilor români, pentru prosperitatea românilor, doar aceștia pot avea pretenția să îi reprezinte pe români.
Când vezi deșertul Dubaiului devenind o oază de verdeață și prosperitate, devine tot mai evidentă nemernicia celor care permit defrișările masive în România, devine tot mai evidentă ticăloșia celor care au dat petrolul și gazele României pe câteva mărgele colorate, devine tot mai evidentă nesimțirea celor care au înstrăinat până și dreptul României de a-și stanța aurul produs (poansonul care garanta aurul produs de România), devine tot mai evident cât de viermi sunt cei care au înstrăinat sistemul bancar și comerțul cu amănuntul, lăsând antreprenorii români fără apărare, fără sprijin și fără posibilități de dezvoltare pe viitor, fără speranță.
Văzând cum au reușit emirii să unească și să îi aducă împreună ca să coopereze pentru dezvoltarea Emiratelor nu doar clanurile emireze, dar și membrii altor națiuni: indieni, pakistanezi, bangladeșieni, filipinezi, devine tot mai evidență reaua voință  și micimea celor care au reușit și continuă să îi dezbine pe români.
Emiratele și-au găsit calea lor spre viitor, eu vreau ca și România să își găsească drumul propriu spre viitor.

Inapoi